culinaire
zaken
.nl
Kip in een schotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2.50
100
100
12
2
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
bouillon (kippen-)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
spek (rook-,mager)
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De kip inwrijven met zout en peper en ook vanbinnen hiermee bestrooien. De blokjes rookspek in wat boter uitbakken en de kip hierin rondom bruin bakken. Kip en spekjes in een ruime ovenvaste schotel scheppen en met aluminiumfolie afdekken. De kip in het midden van een vrij warme oven (175 a 200) schuiven. De uien schoonmaken en de krieltjes schillen. Deze in het braadvet bruin bakken en 10 minuten zachtjes verder bakken. Wat zout en peper erover strooien en bij de kip scheppen. De bouillon toevoegen en de folie er er weer over doen. Alles in 30 a 40 minuten in de oven gaar laten worden. De folie eraf nemen en nog 10 minuten verder bakken. Lekker met: zomerse salade.
Voedings-
waarde
Energie3121 KiloJoules
743 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
50 gram
1 gram