culinaire zaken .nl |
Kip in een schotel | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.50 100 100 12 2 - - |
kilogram deciliter gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kip (braad-) bouillon (kippen-) aardappel (krieltjes) spek (rook-,mager) ui (sjalot) boter (room-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De kip inwrijven met zout en peper en ook vanbinnen hiermee bestrooien. De blokjes rookspek in wat boter uitbakken en de kip hierin rondom bruin bakken. Kip en spekjes in een ruime ovenvaste schotel scheppen en met aluminiumfolie afdekken. De kip in het midden van een vrij warme oven (175 a 200) schuiven. De uien schoonmaken en de krieltjes schillen. Deze in het braadvet bruin bakken en 10 minuten zachtjes verder bakken. Wat zout en peper erover strooien en bij de kip scheppen. De bouillon toevoegen en de folie er er weer over doen. Alles in 30 a 40 minuten in de oven gaar laten worden. De folie eraf nemen en nog 10 minuten verder bakken. Lekker met: zomerse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3121 KiloJoules 743 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 50 gram 1 gram |