culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet met cranberrysaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 425 4 2 1 - - |
gram gram eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet cranberry suiker sap (citroen-) kaneel (stokje) peper zout | ||
Berei- ding |
Was de cranberries en laat ze uitlekken. Breng ze met 1.5 deciliter water, suiker en kaneelstokjes aan de kook en laat ze 17 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het kaneelstokje en voeg citroensap naar smaak toe. Wrijf de kalkoenfilet in met peper en zout en bak deze rondom bruin en gaar in 17 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het uitwasemen. Snij de kalkoenfilet in plakken en geef er de lauwwarme saus bij. Serveer hierbij geglaceerde plakken appel en aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1188 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 30 gram 5 gram |