culinaire zaken .nl |
Gestoomde kiprolletjes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 100 30 - - |
gram gram gram gram naar smaak naar smaak |
kipfilet tomaat spinazie kaas (Maasdammer) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de filets als een broodje doormidden, leg de filets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Was en droog de spinazie en verwijder de steeltjes. Bestrooi de platgeslagen filets met zout en peper en leg de spinazieblaadjes erop (houd 4 blaadjes achter). Leg de kaas op de spinazie. Rol het geheel zo strak mogelijk op en verpak elk rolletje in folie. Vouw de uiteinden goed dicht. Stoom de verpakte kiprolletjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze 5 minuten rusten en verwijder de folie. Snij de kiprolletjes in plakjes en verdeel ze over de borden. Garneer met de achtergehouden spinazie en plakjes tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 829 KiloJoules 197 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 37 gram 2 gram |