culinaire
zaken
.nl
Gestoomde kiprolletjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
100
30
-
-
gram
gram
gram
gram
naar smaak
naar smaak
kipfilet
tomaat ingrediënt info
spinazie
kaas (Maasdammer)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de filets als een broodje doormidden, leg de filets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Was en droog de spinazie en verwijder de steeltjes. Bestrooi de platgeslagen filets met zout en peper en leg de spinazieblaadjes erop (houd 4 blaadjes achter). Leg de kaas op de spinazie. Rol het geheel zo strak mogelijk op en verpak elk rolletje in folie. Vouw de uiteinden goed dicht. Stoom de verpakte kiprolletjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze 5 minuten rusten en verwijder de folie. Snij de kiprolletjes in plakjes en verdeel ze over de borden. Garneer met de achtergehouden spinazie en plakjes tomaat.
Voedings-
waarde
Energie829 KiloJoules
197 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
37 gram
2 gram