culinaire zaken .nl |
Babi Taotjo (Varkensvlees in taotjo saus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 100 25 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram bakje eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
varkensvlees ketjap (manis) peultjes boter (room-) taotjo ui prei djahe zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Het vlees in blokjes snijden en in boter bijna bruin braden. De kruiden worden fijngestampt en bij het vlees gevoegd en meegebraden. Daarna doet men er de peultjes, taotjo, prei, ketjap en een scheutje water bij en laat dit samen zachtjes gaar smoren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1755 KiloJoules 418 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 25 gram 2 gram |