culinaire zaken .nl |
Ajam Pedis (Hete kip) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Pittig | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 8 5 3 2 1 - |
gram gram stuks teentje eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
kip boter (room-) peper (Spaans,groen) knoflook ui asem (water) trassi zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt met zout ingewreven, daarna gegrilld. De kruiden fijnstampen en aanlengen met het asem-water of citroensap. Smelt de boter. Met de gesmolten boter en het asem-mengsel wordt de kip, gedurende het grillen, aanhoudend besprenkeld tot ze gaar is en er mooi bruin uitziet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1543 KiloJoules 367 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 38 gram 0 gram |