culinaire zaken .nl |
Ajam Ketjap (Kip in ketjapsaus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 3 2 1 1 - - - |
gram deciliter eetlepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kip bouillon ketjap (manis) ui beschuit sap (citroen-) zout peper (wit) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De kip wordt in een weinig water en zout gekookt, daarna in stukken gesneden. De kruiden worden fijngestampt, bij de kip en de bouillon gedaan, met de ketjap en het citroensap. Laat dit alles koken tot het bijna droog wordt. Bindt de saus met twee lepels fijngestampte beschuit. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1208 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 39 gram 0 gram |