culinaire zaken .nl |
Kabeljauw (geroosterd) in koolbladeren (Ikan Koebis) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Barbecue | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 5 4 2.50 1 1 1 |
gram gram stuks stuks eetlepel stuks theelepel schijf |
kabeljauw (filet) boter (bak-) koolblad (groen) peper (rood) suiker (basterd-,bruin) ui trassi laos (vers) | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. Kook de koolbladeren half gaar in ruim water. Stamp ui, lombok, laos en trassi fijn en fruit het mengsel in boter. Haal de pan van het vuur en roer er bruine suiker doorheen. Leg in de koolbladeren een laagje gefruite kruiden en vervolgens een mootje vis. Bedek dit weer met kruiden. Vouw de koolbladeren goed dicht, maak ze vast met een houten prikker en rooster ze boven een houtskoolvuur of zet ze circa 20 minuten in een hete oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |