culinaire zaken .nl |
Rivierkreeft met dille | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
24 12 0.50 - |
stuks takje eetlepel naar smaak |
kreeft (rivier-) dille (vers) dille (zaad) zout | ||
Voor- berei- ding |
Spoel de rivierkreeftjes in een kom onder koud stromend water gedurende 1 uur!!! | |||
Berei- ding |
Breng 1 liter water met de helft van de takjes dille, dillezaad en zout aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. Breng het water weer goed aan de kook, doe de kreeftjes in de pan en laat ze in de gesloten pan 4 minuten koken. Neem de rivierkreeftjes (die inmiddels rood van kleur zijn geworden) met een schuimspaan uit de pan. Zeef het kookvocht in een kom en laat het afkoelen. Voeg de resterende takjes dille en de gekookte kreeftjes aan het vocht toe en laat het geheel een nacht op een koele plaats staan. Laat de rivierkreeftjes uitlekken en stapel ze piramidevormig op een schaal. Garneer met takjes verse dille. Geef de rivierkreeftjes koud met een mayonaise of een saus op basis van mayonaise. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2030 KiloJoules 483 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 114 gram 0 gram |