culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met sinaasappelsaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter deciliter deciliter theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) sap (sinaasappel-) yoghurt bouillon (vis-) zetmeel (aardappel-) dragon (gedroogd) sinaasappel peper zout | ||
Berei- ding |
Breng de bouillon, het sinaasappelsap, dragon, zout en peper aan de kook. Verdeel de visfilet in 2 stukken en leg ze in de bouillon. Draai het vuur laag en kook de vis in ongeveer 8 minuten zachtjes (net tegen de kook aan) gaar. Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water tot een glad papje. Schep 1 deciliter van het kookvocht in een steelpan en bind dit met het aardappelmeel. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt (op kamertemperatuur) erdoor. Laat de saus zachtjes, zonder koken, goed warm worden en breng het op smaak met peper en zout. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg het op de borden. Verdeel de saus erover en garneer met sinaasappel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 591 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 16 gram 1 gram |