culinaire zaken .nl |
Forel (gevulde) (Hiervoor kun je ook zalmforel gebruiken) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 4 4 - - |
gram stuks takje stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) forel dille (vers) citroen peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Spoel de forellen van binnen en van buiten met koud water af. Dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze van binnen en van buiten met wat peper en zout. Vul iedere forel met 1 of 2 schijfjes citroen en een takje dille. Vet een magnetronschaal in met wat boter en leg de forellen in de schaal. Dek de schaal af, maar sluit hem niet helemaal. Zet de schaal in de magnetron en laat de forellen in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2788 KiloJoules 664 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 76 gram 0 gram |