culinaire
zaken
.nl
Forel (gevulde)
(Hiervoor kun je ook zalmforel gebruiken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
4
4
4
-
-
gram
stuks
takje
stuks
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
forel
dille (vers)
citroen
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de forellen van binnen en van buiten met koud water af. Dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze van binnen en van buiten met wat peper en zout. Vul iedere forel met 1 of 2 schijfjes citroen en een takje dille. Vet een magnetronschaal in met wat boter en leg de forellen in de schaal. Dek de schaal af, maar sluit hem niet helemaal. Zet de schaal in de magnetron en laat de forellen in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag.
Voedings-
waarde
Energie2788 KiloJoules
664 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
76 gram
0 gram