culinaire zaken .nl |
Puri (Gefrituurde, ongerezen volkorenbroodjes) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 1 - |
gram deciliter eetlepel naar smaak |
meel (volkoren-) water boter (geklaard) zout | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem in een kom en voeg er het zout en de zachte ghee aan toe. Werk met de vingers door tot een kruimelig deeg. Voeg zoveel water toe als nodig is om een stijf deeg te vormen. Kneed 6 minuten door. Breek stukjes van het deeg en vorm er bolletjes ter grootte van een walnoot van. Rol ze op een luchtig met bloem bestoven werkvlak met een met bloem bestoven deegroller heel dun uit. Stapel ze tussen velletjes vetvrij papier. Verhit de ghee of olie tot de damp er afslaat. Hiervoor dient de olie zeer heet te zijn, anders zwelt het deeg niet op. Doe er een puri tegelijk in. Bedruip dan snel de bovenkant met de hete olie of ghee en duw het broodje onder de olie. Het zal dan heel snel opzwellen als een ballon. Laat eerst aan een kant kort bakken en draai dan om. Frituur ze vooral niet te lang. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Houd de broodjes tot gebruik warm in een lauwe oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 936 KiloJoules 223 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 11 gram 9 gram |