culinaire
zaken
.nl
Puri
(Gefrituurde, ongerezen volkorenbroodjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
1
-
gram
deciliter
eetlepel
naar smaak
meel (volkoren-)
water
boter (geklaard)
zout
Berei-
ding
Zeef de bloem in een kom en voeg er het zout en de zachte ghee aan toe. Werk met de vingers door tot een kruimelig deeg. Voeg zoveel water toe als nodig is om een stijf deeg te vormen. Kneed 6 minuten door. Breek stukjes van het deeg en vorm er bolletjes ter grootte van een walnoot van. Rol ze op een luchtig met bloem bestoven werkvlak met een met bloem bestoven deegroller heel dun uit. Stapel ze tussen velletjes vetvrij papier. Verhit de ghee of olie tot de damp er afslaat. Hiervoor dient de olie zeer heet te zijn, anders zwelt het deeg niet op. Doe er een puri tegelijk in. Bedruip dan snel de bovenkant met de hete olie of ghee en duw het broodje onder de olie. Het zal dan heel snel opzwellen als een ballon. Laat eerst aan een kant kort bakken en draai dan om. Frituur ze vooral niet te lang. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Houd de broodjes tot gebruik warm in een lauwe oven.
Voedings-
waarde
Energie936 KiloJoules
223 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
11 gram
9 gram