culinaire zaken .nl |
Paratha (Volkorenbroodjes) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 1 - |
gram deciliter eetlepel naar smaak |
meel (volkoren-) water boter (geklaard) zout | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem in een kom en voeg er zoveel lauw water aan toe tot een enigszins stijf deeg verkregen wordt. Voeg er zout en wat ghee aan toe en kneed 4 minuten door. Verdeel in 10 porties en rol uit tot een ronde lap van circa 20 centimeter. Bestrijk aan een kant met wat warme ghee. Dek af met een vochtige doek en laat minstens 0.5 uur staan. Plooi het brood aan weerskanten tot een gerimpeld worstje en buig er dan een rondje van. Rol het uit of druk het met beboterde vingers plat. Bak ze op een elektrische plaat of in een koekepan met zware bodem bij matige temperatuur mooi bruin en aan de onderkant iets krokant. Draai om en bak de bovenkant dito. Leg onder een hete grill zodat ze iets opzwellen. Bestrijk nogmaals met ghee en verpak tot gebruik in een doek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 780 KiloJoules 186 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 9 gram 7 gram |