culinaire zaken .nl |
Tomaten-venkelsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Soep Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 400 40 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram gram stuks theelepel eetlepel stuks knol naar smaak naar smaak |
water tomaat (blik) kaas (oud) stokbrood taco siroop (gember) bouillon (kruiden-,tablet venkel (knol) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
4 Sneetjes stokbrood royaal met de kaas bestrooien. Onder de grill of in de oven (250, graden Celcius) de kaas laten smelten. Pureer de venkel in een mengbeker maar houd wat mooi groen achter. Gebruik de impulstoets. Voeg de tomaten, de kruiden, gembersiroop en bouillonpoeder toe. Verwarm dit met water. Breng op smaak met zout en peper. Schenk in soepkommen en leg het brood erop. Garneer met wat venkelgroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1054 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 9 gram 2 gram |