culinaire
zaken
.nl
Kool-kaassoep uit Val d'Aosta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
500
250
100
6
-
-
-
liter
gram
gram
gram
sneetje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
kool (groen)
kaas (gruyere)
spek (ontbijt-)
brood (volkoren)
kaneel (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Rooster de sneetjes brood. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekepan knapperig bruin. Snijd de kaas in plakjes.
Berei-
ding
Leg 2 sneetjes brood op de bodem van een hoge ovenschaal. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de kool, spek en kaas over. Leg hierop weer 2 sneetjes brood, de rest van de kool, het spek en de laatste 2 sneetjes brood. Breng de bouillon op smaak met kaneel, zout en peper. Schenk de bouillon over de toast en kool in de ovenschaal. Leg de rest van de plakjes kaas erop. Laat de soep in de oven in circa 30 minuten door en door heet worden en gratineren.

TIP: U kunt in plaats van groene kool ook witte of spitskool gebruiken en in plaats van Gruyere kaas kunt u evenveel Fontina kaas gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie2236 KiloJoules
532 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
30 gram
0 gram