culinaire
zaken
.nl
Lichte zoetzure saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
8
4
2
2
1.50
1
deciliter
theelepel
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
water
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
maizena
ketjap (manis)
puree (tomaten-)ingrediënt info
sambal oelek
Berei-
ding
Breng het water aan de kook en voeg tomatenpuree, sambal, citroensap, ketjap en javaanse suiker toe. Alles krachtig omroeren en binden met de maizena. Maizena eerst oplossen met 2 eetlepels water. Wanneer deze saus een gembersmaak moet krijgen voegt men 1 eetlepel geraspte gemberwortel of 1.5 theelepel djahe eraan toe.
Voedings-
waarde
Energie87 KiloJoules
21 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
1 gram
1 gram