culinaire zaken .nl |
Lichte zoetzure saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 8 4 2 2 1.50 1 |
deciliter theelepel gram theelepel eetlepel eetlepel theelepel |
water sap (citroen-) suiker (Javaans) maizena ketjap (manis) puree (tomaten-) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Breng het water aan de kook en voeg tomatenpuree, sambal, citroensap, ketjap en javaanse suiker toe. Alles krachtig omroeren en binden met de maizena. Maizena eerst oplossen met 2 eetlepels water. Wanneer deze saus een gembersmaak moet krijgen voegt men 1 eetlepel geraspte gemberwortel of 1.5 theelepel djahe eraan toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 87 KiloJoules 21 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |