culinaire zaken .nl |
Katjang Saus II (Pindasaus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 1 1 0.50 - - |
eetlepel theelepel theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
pindakaas sap (citroen-) trassi knoflook laos (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Fruit in wat margarine de knoflook en trassi. Voeg er dan de pindakaas bij (hoeveelheid zelf te bepalen) en roer goed door. Voeg dan zout, peper, laos en het citroensap toe. Giet onder voortdurend roeren beetjes water erbij totdat de saus op vloeibare dikte is. Doe naar eigen smaak sambal erbij en gebruik niet te hoog vuur anders verbrandt de pindakaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 620 KiloJoules 148 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 6 gram 2 gram |