culinaire
zaken
.nl
Katjang Saus II
(Pindasaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
1
1
0.50
-
-
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
pindakaas
sap (citroen-)
trassi
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt.

Fruit in wat margarine de knoflook en trassi. Voeg er dan de pindakaas bij (hoeveelheid zelf te bepalen) en roer goed door. Voeg dan zout, peper, laos en het citroensap toe. Giet onder voortdurend roeren beetjes water erbij totdat de saus op vloeibare dikte is. Doe naar eigen smaak sambal erbij en gebruik niet te hoog vuur anders verbrandt de pindakaas.
Voedings-
waarde
Energie620 KiloJoules
148 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
6 gram
2 gram