| culinaire zaken .nl |
Djahesaus I (Pittige gembersaus) | |||
| Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 2 50 16 4 2 0.25 - |
deciliter gram gram theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
water suiker (Javaans) bloem ![]() sambal oelek djahe asem (water) ![]() zout | ||
| Berei- ding |
Kook de javaanse suiker met djahe, asem, en wat zout op in het water. Voet de sambal toe. Bind het geheel met bloem. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 263 KiloJoules 63 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 1 gram 0 gram |