culinaire zaken .nl |
Mosterdsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 40 40 10 - - |
deciliter gram gram theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) boter (room-) bloem mosterd zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 528 KiloJoules 126 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 1 gram |