culinaire zaken .nl |
Mayonaisesaus (slasaus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 - - |
eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
mayonaise sap (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de mayonaise in een kommetje en voeg het citroensap toe. Roer dit goed door elkaar tot het sausje helemaal glad is. Breng op smaak met zout en peper. Varieer met: paprikapoeder, kerriepoeder, Italiaanse keukenkruiden, worc. saus, tabasco. Voeg evt. toe: 4 fijngesneden zilveruitjes 1 eetlepels fijngeknipte verse tuinkruiden 1 fijngesneden hardgekookt ei 1 theelepel ketjap manis 1 eetlepels tamotenketchup | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 532 KiloJoules 127 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 0 gram 0 gram |