culinaire
zaken
.nl
Chilisaus
(Pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
25
3
1.50
-
-
kilogram
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat (blik) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vermeng de kleingesneden uien met de fijngehakte rode pepertjes. Pureer de ontvelde tomaten of tomaten uit blik. Voeg de gepureerde tomaten, het zout, de peper en het citroensap toe aan het ui-pepermengsel. Verdeel het mengsel over enkele glazen potjes. Sluit de potjes goed af en plaats deze ongeveer 5 minuten in een grote pan kokend water. Laat de saus in de potjes afkoelen en bewaar het in de koelkast. Eventueel kan de saus ook in een pan aan de kook worden gebracht. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes koken en verdeel hem daarna over de jampotjes. Sluit de potjes goed af en laat de saus in de potjes afkoelen. Bewaar de op deze wijze verkregen chilisaus ook in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie158 KiloJoules
38 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
1 gram
3 gram