culinaire zaken .nl |
Chilisaus (Pittige saus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Pittig | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 25 3 1.50 - - |
kilogram stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
tomaat (blik) peper (rood) sap (citroen-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Vermeng de kleingesneden uien met de fijngehakte rode pepertjes. Pureer de ontvelde tomaten of tomaten uit blik. Voeg de gepureerde tomaten, het zout, de peper en het citroensap toe aan het ui-pepermengsel. Verdeel het mengsel over enkele glazen potjes. Sluit de potjes goed af en plaats deze ongeveer 5 minuten in een grote pan kokend water. Laat de saus in de potjes afkoelen en bewaar het in de koelkast. Eventueel kan de saus ook in een pan aan de kook worden gebracht. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes koken en verdeel hem daarna over de jampotjes. Sluit de potjes goed af en laat de saus in de potjes afkoelen. Bewaar de op deze wijze verkregen chilisaus ook in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 158 KiloJoules 38 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 1 gram 3 gram |