culinaire zaken .nl |
Botersaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 100 40 - - |
deciliter gram gram naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) boter (room-) bloem zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt 40 gram van de boter in een pan en roer er de bloem door. voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten zachtjes doorkoken. Klop de rest van de boter beetje bij beetje met een garde of mixer door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 951 KiloJoules 226 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 0 gram |