culinaire zaken .nl |
Flensjes met gehakte gember (Crepes aux gingembre, caramelise.) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 8 |
gram stuks |
suiker (poeder-) gember (geconfijt) | ||
Berei- ding |
Neem acht flensjes uit het hoofdstuk "Basisrecept Flensjes" bestrijk met de "pulp" van 8 fijn gehakte gembernootjes met bijbehorende siroop. Rol de flensjes met de "pulp" naar binnen op. Leg op schaal en overstrooi rijkelijk met poedersuiker, warm of koud. Serveertip: Geef goed heet door, de poedersuiker nog kruiselings ingebrand met een gloeiende pook of pin (in gas gehouden) = "caramelise". | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 192 KiloJoules 46 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 0 gram |