culinaire zaken .nl |
Cake met aardbeien en eiwitschuim | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 16 4 2 1 - |
gram gram plakje stuks eetlepel zakje naar smaak |
aardbei suiker cake eiwit Grand Marnier suiker (vanille-) suiker (poeder-) | ||
Berei- ding |
Klop de eiwitten met de suikers (beetje bij beetje suiker toevoegen) tot een stevige schuimmassa. Besprenkel de plakjes cake met de drank (dit mag ook amaretto zijn) en besmeer ze met eiwitschuim. Snij de aardbeien in plakjes en beleg er de helft van de plakjes cake mee. Leg op de aardbeien de andere plakjes cake met het eiwit naar onder. Druk de plakjes voorzicht op elkaar. Zet de pakketjes op een bakplaat en bestrijk ze rondom met de rest van het eiwitschuim. Bestrooi ze met poedersuiker en zet ze in een hete oven. Laat ze in een paar minuten een goudbruin kleurtje krijgen. Warm opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1354 KiloJoules 322 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 5 gram 1 gram |