culinaire zaken .nl |
Witte chocolade kokos parfait (roomkleurig) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 350 50 4 4 |
deciliter gram gram eetlepel eetlepel |
room (slag-) chocolade (wit) kokos (geraspt) likeur (kokos-) suiker (basterd-,wit) | ||
Berei- ding |
Sla de slagroom stijf met de suiker. Smelt 250 gram chocolade met de kokoslikeur in een kom boven kokend water (au bain maire). Laat de chocolade afkoelen, maar niet hard worden. Schep de slagroom en 25 gram kokos voorzichtig door de chocolade en schep het mengsel in een vorm. Laat de parfait in circa 4 uur in de vriezer opstijven. Schep tussentijds een keer door. Smelt de rest van de choclolade au bain maire. Giet de chocolade op een glad (marmeren) werkblad en strijk dik uit. Schaaf met een kaasschaaf krullen van de chocolade als hij net opgesteven is. De chocolade die overblijft, kan weer opnieuw worden gesmolten en geschaafd. Bewaar de krullen koel. Keer vlak voor het serveren de parfait om op een mooie schaal. Garneer met de chocolade krullen en de resterende kokos. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4062 KiloJoules 967 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 7 gram 6 gram |