culinaire zaken .nl |
Toetje van appels (Koningin van Denemarken) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 60 4 4 - - |
liter gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
moes (appel-) boter (bak-) beschuit suiker room (slag-) chocolade (vlokken) | ||
Berei- ding |
Schep 1 liter appelmoes in een mooie schaal. Smelt 60 gram boter in een koekepan (niet bruin laten worden) en schep 4 verkruimelde beschuiten erdooor. Voeg 4 eetlepels suiker toe. Verwarm het mengsel nog even zodat de suiker karamel wordt. Schep het over de appelmoes. Laat iets afkoelen. Schep of spuit hierover een laagje slagroom. Garneer met chocoladevlokken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1759 KiloJoules 419 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 2 gram 3 gram |