culinaire
zaken
.nl
Perzikijs souffleetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3.50
250
4
1
gram
deciliter
gram
stuks
bakje
nectarine
room (slag-)
suiker
eiwit
framboos
Berei-
ding
De perzikken schillen, halveren, de pitten verwijderen en in totaal 500 gram vruchtvlees pureren in de foodprocessor of met de mixer. De suiker met het water ongeveer 2 minuten laten inkoken.
De eiwitten stijfslaan en de suikerstroop er al kloppend bij roeren en blijven kloppen tot de massa helemaal is afgekoeld.
Het eiwitmengsel door de perzik puree scheppen.
De slagroom stijf kloppen en door het vruchtenmengsel scheppen.
Kleine soufflevormpjes invetten, om de bovenranden een strook karton van ongeveer 5 centimeter hoogte wikkelen en met een touwtje aan de vrompjes vastmaken.
In elk vormpje wat frambozen leggen, het ijsmengsel erop schenken tot bijna aan de bovenkant van het randjes karton en in 2 uur in de diepvriezer bevriezen.
Garneren met frambozen.
Voedings-
waarde
Energie2771 KiloJoules
660 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
5 gram
3 gram