culinaire zaken .nl |
Perzikijs souffleetjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3.50 250 4 1 |
gram deciliter gram stuks bakje |
nectarine room (slag-) suiker eiwit framboos | ||
Berei- ding |
De perzikken schillen, halveren, de pitten verwijderen en in totaal 500 gram vruchtvlees pureren in de foodprocessor of met de mixer. De suiker met het water ongeveer 2 minuten laten inkoken. De eiwitten stijfslaan en de suikerstroop er al kloppend bij roeren en blijven kloppen tot de massa helemaal is afgekoeld. Het eiwitmengsel door de perzik puree scheppen. De slagroom stijf kloppen en door het vruchtenmengsel scheppen. Kleine soufflevormpjes invetten, om de bovenranden een strook karton van ongeveer 5 centimeter hoogte wikkelen en met een touwtje aan de vrompjes vastmaken. In elk vormpje wat frambozen leggen, het ijsmengsel erop schenken tot bijna aan de bovenkant van het randjes karton en in 2 uur in de diepvriezer bevriezen. Garneren met frambozen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2771 KiloJoules 660 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 5 gram 3 gram |