culinaire
zaken
.nl
Gevulde mandarijntjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.40
250
8
3
3
1
liter
gram
stuks
eetlepel
blaadje
glaasjes (borrel)
room (slag-)
yoghurt (Grieks)
mandarijn
honing (vloeibaar)
gelatine
likeur (mandarijn-)
Berei-
ding
Snij de kapjes van de mandarijnen en schep er met een scherpe lepel het vruchtvlees uit zonder de buitenkant te beschadigen.
Maak de mandarijntjes aan de binnenkant schoon tot op het wit van de schil.
Druk het uitgeschepte vruchtvlees door een zeef en meet 0.25 liter sap af (pers asl er niet voldoende sap is extra mandarijntjes uit).
Roer er de honing door. Week de gelatine een paar minuten in koud water en los de uitgeknepen blaadjes op en een scheut heet mandarijnesap.
Roer door de rest van het mandarijnesap en zet in de koelkast tot het lobbig wordt.
Klop intussen de slagroom stijf met de likeur.
Klop eerst de yoghurt door het lobbige mandarijnenmengsel en spatel er daarna de slagroom door.
Vul de madarijntjes met dit mengsel en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Ze kunnen ook uitstekend de dag tevoren worden gemaakt.

Garnering:
Garneer de borden met mooi blad van wingerd of druif of met blaadjes munt en zet op ieder bord twee of drie gevulde mandarijnen.
Dit gerecht kan ook met sinaasappels worden gemaakt.
Voedings-
waarde
Energie5890 KiloJoules
1402 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
9 gram
0 gram