culinaire zaken .nl |
Druivengeleirand | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:50 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.50 350 350 25 10 6 0.50 |
deciliter gram gram gram blaadje eetlepel eetlepel |
sap (druiven-,wit) druif (muskaat-) druif (wit) suiker (poeder-) gelatine saus (bosbessen-) sap (citroen-) | ||
Voor- berei- ding |
IDEE Garneer de druivengeleirand met takje druiven, bestrooid met poedersuiker. TIP Als het gelatinemengsel tijdens de wachttijd iets te dik is geworden kunt u deze weer iets dunner maken door hem even te verwarmen. TIP Maak de schaal eerst nat: zo kunt u de gelei precies naar het midden toe schuiven. Benodigd> Tulband of puddingvorm ca. 1 liter. | |||
Berei- ding |
Laat de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken. Verwarm in een pan het druivensap met het citroensap. Laat hier al roerend de poedersuiker in oplossen. Knijp de gelatine uit en laat deze van het vuur af al roerend in de warme vloeistof oplossen. Laat het gelatinemengsel in circa 20 minuten lobbig (dik vloeibaar) worden. Was de druiven. Schik de druiven in de vorm en giet het gelatine mengsel erop. Laat de druivengelei in de koelkast in circa 2 uur opstijven. Houd de vorm enkele seconden in een bak met heet water en stort de druivengelei op een mooie schaal. Schenk de bosbessensaus er omheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 603 KiloJoules 144 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 1 gram 2 gram |