culinaire zaken .nl |
Cappuccinomousse | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:06 Bereiding : 00:01 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 4 2 2 1 |
deciliter deciliter stuks zakje eetlepel stuks |
room (slag-) vla (vanille-) chocolade (boon) cappuccino (instant) likeur (sinaasappel-) sinaasappel | ||
Voor- berei- ding |
Doe de cappuccino-poeder in een kom. Voeg de likeur en 2 eetepels slagroom toe. Klop met een garde tot de peoder is opgelost. Klop de vla erdoor. Klop in een andere kom de rest van de slagroom stijf. Schep de slagroom luchtig door het cappuccinomengsel. Bewaar de mousse tot gebruik in de koekast. | |||
Berei- ding |
Verdeel de cappuccinomousse over twee hoge coupes.Garneer met de koffieboontjes en eventueel een plakje sinaasappel aan de rand van het glas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3638 KiloJoules 866 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 6 gram 2 gram |