culinaire zaken .nl |
Apple Brown Betty (Ovenschotel met appel en brood) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 100 100 6 4 1.50 1 - |
gram gram gram sneetje stuks theelepel stuks naar smaak |
boter (bak-) rozijn suiker (basterd-,bruin) brood (volkoren) appel speculaaskruiden citroen zout | ||
Voor- berei- ding |
Neem voor het brood het liefst brood dat 1 dag oud is. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 160 graden) Maal in de keukenmachine het brood grof. Smelt in een pan de boter, schep het broodkruim erdoor en haal de pan van het vuur. Schil 3 appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in schijfjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel citroenrasp af. pers de citroen uit. Meng in een kom broodkruimmengsel, appelschijfjes, citroenrasp, 3 eetelpels citroensap, suiker, speculaaskruiden, rozijnenen, 3 eetelepels water en zout. Schep het mengsel in een overnschotel. Bak de schotel afgedekt circa 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie en bak de schotel in circa 15 minuten bruin. Snij de laatste appel in mooie partjes. Besprrenkel ze met citroensap. Garneer hiermee de ovenschotel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2835 KiloJoules 675 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 6 gram 6 gram |