culinaire
zaken
.nl
Apple Brown Betty
(Ovenschotel met appel en brood)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
100
100
6
4
1.50
1
-
gram
gram
gram
sneetje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
boter (bak-)
rozijn ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
brood (volkoren)
appel
speculaaskruiden
citroen
zout
Voor-
berei-
ding
Neem voor het brood het liefst brood dat 1 dag oud is.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 160 graden)
Maal in de keukenmachine het brood grof.
Smelt in een pan de boter, schep het broodkruim erdoor en haal de pan van het vuur.
Schil 3 appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in schijfjes.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel citroenrasp af.
pers de citroen uit.
Meng in een kom broodkruimmengsel, appelschijfjes, citroenrasp, 3 eetelpels citroensap, suiker, speculaaskruiden, rozijnenen, 3 eetelepels water en zout.
Schep het mengsel in een overnschotel.
Bak de schotel afgedekt circa 40 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie en bak de schotel in circa 15 minuten bruin.
Snij de laatste appel in mooie partjes.
Besprrenkel ze met citroensap.
Garneer hiermee de ovenschotel.
Voedings-
waarde
Energie2835 KiloJoules
675 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
6 gram
6 gram