culinaire zaken .nl |
Narial Ki Barfi (Kokostoffee) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 16 9 0.10 |
deciliter eetlepel eetlepel gram |
water kokos suiker kardamom (peulen) | ||
Berei- ding |
Maak de kokos iets vochtig met water. Doe de suiker met het water in een pannetje en laat op laag vuur zonder roeren zachtjes koken tot de siroop kleverig wordt. Laat ter controle een druppel op de achterkant van een pollepel vallen. Druk er met een vinger op en trek de vinger weg. Als zich dan dunne draden tussen vinger en lepel vormen, heeft de toffee de juiste constistentie. Roer de vochtige kokos door de siroop. Meng er de kardemom door. Schep de helft van het mengsel op een ingevet blad en kleur de andere helft roze. Schenk de gekleurde toffee over de eerste laag heen en druk plat. Markeer voor de toffee hard wordt met een mes vierkantjes op het oppervlak en snij ze na afkoelen door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1221 KiloJoules 291 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 2 gram 5 gram |