culinaire zaken .nl |
Mysore pak (Indiase "boterbabbelaars") | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 125 56.25 38 |
deciliter gram eetlepel eetlepel |
water amchur boter (geklaard) suiker | ||
Berei- ding |
Smelt een derde van de ghee en laat de bloem hierin licht kleuren. Smelt de rest van de ghee en zet weg. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zonder roeren koken tot het mengsel taai wordt en donker kleurt. Controleer door iets van het mengsel op de achterkant van een pollepel te druppelen. Duw er met een vinger op en trek de vinger weg. Als het goed is, vormen zich lange, stevige draden tussen vinger en lepel. Voeg er de gebakken bloem en de gesmolten ghee aan toe en laat al roerend op matig vuur sudderen tot de toffee zeer dik is. Schenk op beboterd vierkant blad en duw plat. Snij na het afkoelen in vierkantjes en dien op wanneer de "babbelaars volledig zijn afgekoeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1711 KiloJoules 407 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 118 gram 0 gram 0 gram |