culinaire
zaken
.nl
Mysore pak
(Indiase "boterbabbelaars")
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
125
56.25
38
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
water
amchur
boter (geklaard)
suiker
Berei-
ding
Smelt een derde van de ghee en laat de bloem hierin licht kleuren. Smelt de rest van de ghee en zet weg. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zonder roeren koken tot het mengsel taai wordt en donker kleurt. Controleer door iets van het mengsel op de achterkant van een pollepel te druppelen. Duw er met een vinger op en trek de vinger weg. Als het goed is, vormen zich lange, stevige draden tussen vinger en lepel. Voeg er de gebakken bloem en de gesmolten ghee aan toe en laat al roerend op matig vuur sudderen tot de toffee zeer dik is. Schenk op beboterd vierkant blad en duw plat. Snij na het afkoelen in vierkantjes en dien op wanneer de "babbelaars volledig zijn afgekoeld.
Voedings-
waarde
Energie1711 KiloJoules
407 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
118 gram
0 gram
0 gram