culinaire zaken .nl |
Kwee Talam Djagoeng (Zoete maiskoek) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 3 12 - |
gram centiliter stuks naar smaak |
suiker (Javaans) santen maiskolf zout | ||
Berei- ding |
Men raspt de jonge djagoengs (maiskolven), vermengt ze met wat zout en de santen. Voeg hier de geraspte javaanse suiker aan toe. Dit wordt samen opgekookt tot een dikke massa. Doe deze massa in een schaal en laat het koud worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2333 KiloJoules 555 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 21 gram 19 gram |