culinaire zaken .nl |
Kwee Broeder Djagoeng (Maiskoek) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 10 10 3 3 |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel |
boter (bak-) djagoeng ei (kip) suiker meel (paneer-) | ||
Berei- ding |
De geraspte djagoengs zet men in een zeef tot het water er uit is gelekt. Doe de uitgelekte djagoeng in een schaal en roer er een paar lepels gesmolten boter, een paar lepels suiker (naar smaak) door. Langzamerhand roert men er de geklopte eieren door. Neem nu een bakblik met opstaande rand, wrijf dit goed in met boter en bestrooi het met paneermeel, waarna men het deeg in de vorm doet. Hierop nog wat paneermeel strooien en in 30 tot 45 minuten in de oven lichtbruin laten bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1214 KiloJoules 289 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 18 gram 0 gram |