culinaire zaken .nl |
Zomerfruitsalade met ijscreme | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 200 200 4 3 2 2 |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel |
ijs (room-) aardbei pruim framboos bitterkoekje suiker (basterd-,wit) perzik Cointreau | ||
Berei- ding |
In zeef frambozen voorzichtig afspoelen en laten uitlekken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen. Perziken wassen. Pitten verwijderen en in schijfjes snidjen. In kom vruchten doen. Suiker er voorzichtig doorscheppen. Over 4 schaaltjes verdelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kom ijs met contreau zachtroeren. Over vruchten verdelen. Garneren met bitterkoekjes. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1344 KiloJoules 320 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 5 gram 7 gram |