culinaire zaken .nl |
Yoghurtijshoorntje | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.75 1.25 110 6 30 |
deciliter deciliter gram stuks gram |
yoghurt (Bulgaars) room (slag-) suiker (poeder-) ijshoorntjes chocolade | ||
Berei- ding |
In kom slagroom bijna stijfkloppen. Yoghurt en poedersuiker erdoor roeren. Overdoen in diepvriesdoos (inh. circa 0.5 l). In diepvriezer minsten 3 uur laten bevriezen. Chocolade grof raspen. IJs uit diepvriezer nemen. Met ijslepel 6 bolletjes ijs maken en op hoorntjes zetten. Iets aandrukken. Bestrooien met mars. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 882 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 2 gram 0 gram |