| culinaire zaken .nl |
Vanille-ijs met opgeklopt eiwit en aalbessen | |||
| Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | Vegetarisch | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 100 20 4 |
deciliter gram gram stuks |
ijs (vanille-) bes (aal-, rood) suiker (poeder-) ei (kip) ![]() | ||
| Berei- ding |
Leg op elk bord een aantal bolletjes vanille-ijs. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met poedersuiker. Verdeel de opgeklopte eiwitten over de vanille-ijsbolletjes. Was de aalbessen. Laat de aalbessen even drogen en plaats ze op het eiwit. Strooi over de aalbessen wat poedersuiker. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1435 KiloJoules 342 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 12 gram 3 gram |