culinaire
zaken
.nl
Tutti Frutti
(Compote de fruit seches)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
10
1
gram
gram
stuks
tutti-frutti
meel (aardappel-)
citroen
Berei-
ding
Zet 250 gram Tutti Frutti (= samenstelling gedroogde vruchten) 's avonds tevoren in de week met het geel van een citroenschil (dunschiller). Breng de vruchten in ongeveer 5 deciliter weekwater plus nog het sap van een halve citroen aan de kook en laat ze langzaam opzwellen, net tegen de kook. Neem citroenschilletje uit en bind het kookvocht met 10 gram in een minimum aan vocht aangemaakt aardappelmeel (= heldere binder). Laat afkoelen. Serveertip: Als nagerecht; of ter begeleiding van stoofpotten van wild, runderlapjes; bij griesmeelpudding, rijstepudding, yoghurt en andere.
Voedings-
waarde
Energie726 KiloJoules
173 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
2 gram
0 gram