culinaire zaken .nl |
Tutti Frutti (Compote de fruit seches) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 10 1 |
gram gram stuks |
tutti-frutti meel (aardappel-) citroen | ||
Berei- ding |
Zet 250 gram Tutti Frutti (= samenstelling gedroogde vruchten) 's avonds tevoren in de week met het geel van een citroenschil (dunschiller). Breng de vruchten in ongeveer 5 deciliter weekwater plus nog het sap van een halve citroen aan de kook en laat ze langzaam opzwellen, net tegen de kook. Neem citroenschilletje uit en bind het kookvocht met 10 gram in een minimum aan vocht aangemaakt aardappelmeel (= heldere binder). Laat afkoelen. Serveertip: Als nagerecht; of ter begeleiding van stoofpotten van wild, runderlapjes; bij griesmeelpudding, rijstepudding, yoghurt en andere. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 726 KiloJoules 173 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 2 gram 0 gram |