culinaire zaken .nl |
Sinaasappelsorbetijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 04:00 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 5 1 0.50 |
gram stuks stuks stuks |
suiker sinaasappel ei (kip) citroen | ||
Berei- ding |
Van citroen dun schilletje afsnijden. Sinaasappels uitpersen. Sap boven maatbeker zeven en tot 3 deciliter afmeten. In steelpan doen: citroenschilletje, 1 deciliter sinaasappelsap en suiker. Al roerende aan de kook brengen. 5 minuten koken. Laten afkoelen. Citroenschilletje verwijderen. Rest van sinaasappelsap door suikerstroopje roeren. Overdoen in diepvriesdoos (inh. 0.5 l). In diepvriezer in 0.5 uur laten bevriezen tot half-hard. Ei splitsen. In kom eiwit stijfkloppen. IJs uit diepvriezer nemen. Eiwit erdoor scheppen. Terugdoen in diepvriezer. In minstens 1 uur laten bevriezen. IJs uit diepvriezer nemen. Met ijslepel 4 bolletjes ijs maken en in 4 schaaltjes leggen. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 855 KiloJoules 204 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 4 gram 5 gram |