culinaire
zaken
.nl
Sinaasappelsorbetijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
5
1
0.50
gram
stuks
stuks
stuks
suiker
sinaasappel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
citroen
Berei-
ding
Van citroen dun schilletje afsnijden. Sinaasappels uitpersen. Sap boven maatbeker zeven en tot 3 deciliter afmeten. In steelpan doen: citroenschilletje, 1 deciliter sinaasappelsap en suiker. Al roerende aan de kook brengen. 5 minuten koken. Laten afkoelen. Citroenschilletje verwijderen. Rest van sinaasappelsap door suikerstroopje roeren. Overdoen in diepvriesdoos (inh. 0.5 l). In diepvriezer in 0.5 uur laten bevriezen tot half-hard.
Ei splitsen. In kom eiwit stijfkloppen. IJs uit diepvriezer nemen. Eiwit erdoor scheppen. Terugdoen in diepvriezer. In minstens 1 uur laten bevriezen.
IJs uit diepvriezer nemen. Met ijslepel 4 bolletjes ijs maken en in 4 schaaltjes leggen. Direkt opdienen.
Voedings-
waarde
Energie855 KiloJoules
204 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
4 gram
5 gram