culinaire
zaken
.nl
Sinaasappelmousse met pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
8
1
1
0.50
deciliter
stuks
stuks
zakje
eetlepel
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
pruim (gedroogd)
sinaasappel (pers-) ingrediënt info
gelatine (poeder)
honing
Berei-
ding
Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de geweekte pruimen aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Neem de pruimen met een schuimspaan uit het sap en leg ze op een bordje. Klop het gelatinepoeder door het sap en blijf 3 minuten kloppen tot er een luchtige massa ontstaat.
Roer de honing en de biogarde erdoor. Schep de sinaasappelmousse in 4 coupes en laat de mousse een uurtje in de koelkast opstijven. Leg vlak voor het opdienen de pruimen op de mousse.
Voedings-
waarde
Energie517 KiloJoules
123 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
5 gram
4 gram