culinaire zaken .nl |
Sinaasappelmousse met pruimen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 8 1 1 0.50 |
deciliter stuks stuks zakje eetlepel |
yoghurt (biogarde-roer) pruim (gedroogd) sinaasappel (pers-) gelatine (poeder) honing | ||
Berei- ding |
Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de geweekte pruimen aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Neem de pruimen met een schuimspaan uit het sap en leg ze op een bordje. Klop het gelatinepoeder door het sap en blijf 3 minuten kloppen tot er een luchtige massa ontstaat. Roer de honing en de biogarde erdoor. Schep de sinaasappelmousse in 4 coupes en laat de mousse een uurtje in de koelkast opstijven. Leg vlak voor het opdienen de pruimen op de mousse. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 517 KiloJoules 123 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 5 gram 4 gram |