culinaire
zaken
.nl
Rum-tutti frutti met zure room
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.25
5
4
3
1.50
1
0.25
gram
deciliter
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
zakje
stuks
tutti-frutti
room (zuur)
kaneel (stokje)
suiker
rum
sago (aardappel-)
suiker (vanille-)
citroen
Berei-
ding
Zet 's ochtends vroeg of de nacht tevoren 250 gram tutti frutti te weken in ruim koud water met een scheut rum. Bereid de tutti frutti bij voorkeur de dag ervoor, of de ochtend voor de avond dat ze gegeten wordt. Doe de tutti frutti in een pannetje met zoveel van het weekwater, dat de vruchten net onder staan. Doe er een kaneelstok bij, een citroenschilletje, nog een flinke scheut rum, een zakje vanillesuiker en 4 eetlepels suiker. Laat aan de kook komen. Draai de pit laag en laat met het deksel op de pan 50 minuten zachtjes stoven. De pan van het vuur nemen en het vocht binden met 1-2 eetlepels met water aangemaakte aardappelsago. Giet over in een glazen schaal en dien koud of warm op met losgeslagen zure room, waar eventueel wat suiker door mag zitten.
Voedings-
waarde
Energie1391 KiloJoules
331 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
3 gram
0 gram