culinaire zaken .nl |
Rum-tutti frutti met zure room | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.25 5 4 3 1.50 1 0.25 |
gram deciliter centimeter eetlepel eetlepel eetlepel zakje stuks |
tutti-frutti room (zuur) kaneel (stokje) suiker rum sago (aardappel-) suiker (vanille-) citroen | ||
Berei- ding |
Zet 's ochtends vroeg of de nacht tevoren 250 gram tutti frutti te weken in ruim koud water met een scheut rum. Bereid de tutti frutti bij voorkeur de dag ervoor, of de ochtend voor de avond dat ze gegeten wordt. Doe de tutti frutti in een pannetje met zoveel van het weekwater, dat de vruchten net onder staan. Doe er een kaneelstok bij, een citroenschilletje, nog een flinke scheut rum, een zakje vanillesuiker en 4 eetlepels suiker. Laat aan de kook komen. Draai de pit laag en laat met het deksel op de pan 50 minuten zachtjes stoven. De pan van het vuur nemen en het vocht binden met 1-2 eetlepels met water aangemaakte aardappelsago. Giet over in een glazen schaal en dien koud of warm op met losgeslagen zure room, waar eventueel wat suiker door mag zitten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1391 KiloJoules 331 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 3 gram 0 gram |