culinaire zaken .nl |
Roomijs met abrikozen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 100 2 2 |
gram gram eetlepel stuks |
abrikoos (blik) ijs (room-) likeur (sinaasappel-) chocolade (garneer-) | ||
Berei- ding |
Abrikozen afgieten, ene helft van de abrikozen pureren in een keukenmachine of roerzeef en de andere helft in partjes snijden. Sinaasappellikeur door de abrikozenpuree roeren. Eventueel op smaak brengen met enkele druppels citroensap. De puree over de schotels verdelen. Met een ijsbolletjestang ijs erop scheppen. Garneren met de in partjes gesneden abrikozen en garneerchocolaatjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1204 KiloJoules 287 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 5 gram 5 gram |