culinaire zaken .nl |
Notenijs met bramensaus | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 1 50 6 5 1.50 0.25 |
deciliter gram deciliter gram eetlepel theelepel theelepel theelepel |
ijs (vanille-room-) braam room (slag-) noot (wal-,gepeld) suiker sap (citroen-) meel (aardappel-) essence (amandel-) | ||
Berei- ding |
Laat het vanilleroomijs zacht worden. Hak de walnoten grof. Roer de amandelessence met de walnoten door het zachte ijs en zet het geheel terug in de diepvries om weer stevig te worden. Was de bramen en zoek ze uit. Houd enkele mooi achter. Breng de bramen met aanhangend water, suiker en citroensap aan de kook en laat ze in 12 minuten zacht worden. Wrijf de bramen door een zeef en bind de saus met wat aardappelmeel. Schenk wat saus op de bordjes en schep hierop de bolletjes notenijs. Garneer met de achtergehouden bramen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2229 KiloJoules 531 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 9 gram 6 gram |