culinaire zaken .nl |
Manisan Djeroek Poeroet (Geconfijte lemons) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 10 8 4 |
eetlepel gram stuks stuks |
suiker suiker (brood-) djeroek poeroet limoen | ||
Berei- ding |
De djeroek poeroet wordt tegen de broodsuiker aangeraspt (vruchtensuiker gemaakt). Daarna de vruchten van onderen kruislings opensnijden en kort in water koken. Als ze gaar zijn, het water er voorzichtig uitdrukken. Daarna gedurende twee dagen laten weken in koud water, wat iedere morgen ververst wordt. Hierna wordt de broodsuiker met de suikerstroop gekookt, geklaard en gezeefd. De djeroek poeroet uit het water halen, uitpersen door een zeef, en dit nat met de vruchten en de stroop samen koken tot alles dik is. De volgende dag haalt men de vruchten weer uit de stroop, laat ze in de zon drogen, kookt de stroop weer en doet de gedroogde djeroeks er weer bij. Deze bewerking drie dagen herhalen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1044 KiloJoules 249 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 1 gram 2 gram |