culinaire
zaken
.nl
Manisan Djeroek Poeroet
(Geconfijte lemons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
10
8
4
eetlepel
gram
stuks
stuks
suiker
suiker (brood-)
djeroek poeroet
limoen ingrediënt info
Berei-
ding
De djeroek poeroet wordt tegen de broodsuiker aangeraspt (vruchtensuiker gemaakt). Daarna de vruchten van onderen kruislings opensnijden en kort in water koken. Als ze gaar zijn, het water er voorzichtig uitdrukken. Daarna gedurende twee dagen laten weken in koud water, wat iedere morgen ververst wordt. Hierna wordt de broodsuiker met de suikerstroop gekookt, geklaard en gezeefd. De djeroek poeroet uit het water halen, uitpersen door een zeef, en dit nat met de vruchten en de stroop samen koken tot alles dik is. De volgende dag haalt men de vruchten weer uit de stroop, laat ze in de zon drogen, kookt de stroop weer en doet de gedroogde djeroeks er weer bij. Deze bewerking drie dagen herhalen.
Voedings-
waarde
Energie1044 KiloJoules
249 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
1 gram
2 gram