culinaire zaken .nl |
Mango-umer pudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 3 1 1 1 0.40 |
deciliter blaadje stuks theelepel stuks eetlepel |
umer gelatine kiwi sap (citroen-) mango suiker | ||
Berei- ding |
Week de blaadjes gelatine in koud water. Maak intussen de mango schoon, houd 2 schijfjes apart en snij de rest in stukjes. Pureer de mango met de suiker, enkele druppels citroensap en 2 eetlepels water in de keukenmachine. Houd 4 eetlepels van de puree apart en meng de rest door de umer. Verhit 2 eetlepels water en los hierin, van het vuur, de uitgeknepen gelatine op. Meng het door het umermengsel. Schenk het umermengsel in 2 (met koud water om gespoelde) puddingvormpjes en laat de puddinkjes in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Snij de geschilde kiwi in plakjes. Stort de puddinkjes en schenk de achtergehouden puree erover. Garneer met mango en kiwi. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1357 KiloJoules 323 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 15 gram 6 gram |