culinaire zaken .nl |
Luchtige chocolade pudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 60 55 10 4 2 1 |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks theelepel |
boter (room-) chocolade amandel (gemalen) meel (paneer-) suiker eiwit cacao (poeder) | ||
Berei- ding |
Roer de boter zacht en smeuig. Langzaam de suiker, de geraspte chocolade, 4 eetlepels paneermeel, de gemalen amandelen en een theelepel cacao erdoor roeren. Klop de eiwitten stijf en roer een derde van het eiwit erdoor. Schep de rest erdoor. Dit mengsel in een goed ingevette met de rest van het paneermeel bestrooide een glazen tulbandvorm scheppen en gladstrijken. Afgedekt met een bord dit op de hoogste stand verhitten. 5.5 minuut op 750 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4045 KiloJoules 963 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 163 gram 3 gram |