culinaire zaken .nl |
Limburgse kaas met kummelbroodjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 1 1 1 |
gram eetlepel blik stuks zakje |
kaas (Limburgs) karwijzaad baquette (mini) ei (kip) ![]() uitjes (gefruit) ![]() | ||
Voor- berei- ding |
verwarm de oven voor op 200øC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg af maar verdeel het niet in stukken. Bestrooi de deeglap met gefruite uitjes en 1 eetlepel kummel. Rol het deeg vanaf de korte kant op. Klop het ei los. Bestrijk de rol met ei en strooi er wat kummel over. Snij de rol in plakken van ca 1,5 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat. Bestrijk ze met ei. Bak de kummelbroodjes in ca 15 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. | |||
Berei- ding |
Snij de kaas diagonaal doormidden. Leg op bordjes een stukje kaas en strooi er wat kummel over. Leg er een kummelbroodje naast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1985 KiloJoules 473 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 26 gram 6 gram |