culinaire zaken .nl |
Kwee Pepe (Gestoomde laagjes cake) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 600 250 20 |
kilogram gram gram gram |
suiker meel (rijst-) santen boter (room-) | ||
Berei- ding |
Eerst de suiker heel voorzichtig tot stroop koken. Dan met meel (sago) aanlengen met de santen en dit door de suikerstroop roeren tot alles een dik beslag wordt. Een vorm wordt met olie of boter besmeerd en daarin wordt een laagje beslag gedaan. In de stoompan half gaar stomen. Dan een 2e laag daarop en zo tot het deeg is opgebruikt. Men kan de verschillende lagen eventueel om en om kleuren met rode rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7928 KiloJoules 1888 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 447 gram 12 gram 5 gram |