culinaire zaken .nl |
Kwark met perzik en geroosterde amandelen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 3 2 |
gram gram eetlepel stuks |
kwark amandel (schaafsel) suiker perzik | ||
Berei- ding |
De kwark loskloppen en zoeten naar behoefte. Verdeel de kwark over 4 schaaltjes en zet deze even in de ijskast om goed koud te worden. Rooster de amandelsnippers voorzichtig in een anti aanbakpan zonder vet of in een licht ingevette gewone koekepan. Schep ze geregeld om tot ze lichtbruin en knapperig zijn en doe ze in een kommetje om af te koelen. Leg op de kwark in elk bakje een halve perzik of perzik uit blik en strooi over elke perzik wat amandelsnippers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 781 KiloJoules 186 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 7 gram 3 gram |