culinaire zaken .nl |
Kersentaartje met walnoten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 50 50 50 6 1 |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel |
kers noot (wal-,gepeld) biscuit boter (room-) kaas (Mon Chou) vla (vanille-) suiker | ||
Berei- ding |
Ontpit de kersen. Maal de walnoten met de biscuitjes fijn in een foodprocessor of met de staafmixer. Smelt de boter en roer de fijngemalen walnoten en de biscuitjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van een mini-springvormpje. Druk het aan en strijk het glad. Laat deze bodem in de koelkast hard worden. Klop de vanillevla en de suiker stevig door de roomkaas. Roer de kersen erdoor. Schep het mengsel op de hard geworden bodem en strijk de bovenkant een beetje glad. Laat het taartje in de koelkast circa 2 uur opstijven. Snij het taartje in 6 kleine puntjes en verdeel ze over 2 borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2090 KiloJoules 498 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 9 gram 2 gram |