culinaire
zaken
.nl
Kersentaartje met walnoten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
50
50
50
6
1
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
kers
noot (wal-,gepeld)
biscuit
boter (room-)
kaas (Mon Chou)
vla (vanille-)
suiker
Berei-
ding
Ontpit de kersen. Maal de walnoten met de biscuitjes fijn in een foodprocessor of met de staafmixer. Smelt de boter en roer de fijngemalen walnoten en de biscuitjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van een mini-springvormpje. Druk het aan en strijk het glad. Laat deze bodem in de koelkast hard worden. Klop de vanillevla en de suiker stevig door de roomkaas. Roer de kersen erdoor. Schep het mengsel op de hard geworden bodem en strijk de bovenkant een beetje glad. Laat het taartje in de koelkast circa 2 uur opstijven. Snij het taartje in 6 kleine puntjes en verdeel ze over 2 borden.
Voedings-
waarde
Energie2090 KiloJoules
498 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
9 gram
2 gram